• 🌼 RG kulinarični večer – SPOMLADANSKO PREBUJANJE 🌼

  Tretji v vrsti kulinaričnih večerov bo pomladno obarvan.🍽️🌻🌷  Šparglji, čemaž in še kaj letnemu času primernega se bo našlo na meniju. Da bo tudi v kozarcih pestro kot na krožnikih, bo tokrat poskrbel gostujoči vinar Ščurek.  ⏰ Kdaj? 5. april 2023, ob 18.uri Zbiramo se v RG Domu penine 📍 Kje? RG Bistro, Jurkovičeva ulica
  Preberi celotno novico >

 • 📍 Kako do nas v času zapore Jurkovičeve ulice

  📌 Zaradi del je trenutno zaprta Jurkovičeva ulica za promet  ter s tem dostop do RG Dom penine in RG Bistro. 📌 Kljub temu lahko do nas pridete po Gubčevi cesti. Lepo vabljeni !😊

 • 3 ZLATE MEDALJE ZA RADGONSKE GORICE

  S ponosom z vami delimo novico, da so bile naše vrhunske penine ponovno prepoznane kot najboljše v mednarodni ponudbi! Svoj naziv in sloves “zlatih” so, poleg načina metode pridelave, upravičile tudi s ponovnim okronanjem z zlato medaljo. Na 32. internacionalnem ocenjevanju »32nd Grand International Wine Award MUNDUS VINI«, kjer je bilo podeljenih 70 Grand Gold,
  Preberi celotno novico >

Uvodna misel

Tam, kjer je doma penina.

Že več kot 170 let se kakor valovi reke Mure skozi Gornjo Radgono, v Radgonskih goricah pretakajo majhne skrivnosti in veliko znanje.

Kako spretno razvajati vinsko trto, da se razbohoti v vsej svoji plemenitosti. Kako čas preživeti ob ljubkovanju grozdja. Kako vzljubiti vino, njegovo žlahtnost in opojnost. Kako mu vdahniti iskrivost, vir neštetih mehurčkov, ki nikoli ne presahne.

Vino nosi v sebi veliko zgodb. Prvo mu je prišepnil tisti nekdo, ki mu je namenil prostor pod soncem. Med rastjo so mu svoje zaupali domačini in popotniki, ki so se ustavili ob vinogradu, da bi se naužili njegove lepote. Leto za letom knjigo zgodb polnijo obiralci. Pripovedujejo mu vinarji, enologi, kletarji…Besedo ali dve mu zagotovo namenijo še prodajalci.

Vino nosi v sebi lepe zgodbe. Zgodbe ljudi, ki z njim živijo, ga negujejo in cenijo. Ko boste prihodnjič v krogu najdražjih nazdravljali veselemu dogodku, dvignite čašo in mu prišepnite svojo.

Bodite del te čudovite zgodbe.

Naš ponos

Zlata radgonska penina

Pridelana je po tradicionalni ali klasični metodi z vrenjem v steklenicah, po kateri so pripravljeni tudi pravi šampanjci. Prvotni fermentaciji vina sledi ustekleničenje ob dodatku kvasovk, ki inducirajo sekundarno fermentacijo, s katero se formirajo za peneče vino tako nepogrešljivi mehurčki.

Zlata radgonska penina odleži na kvasovkah najmanj 24 mesecev, moč pa je najti tudi Zlate penine posebnih letnikov, ki so na kvasovkah zorele več, celo 10 let! Obenem Zlato radgonsko penino lahko označimo kot blanc de blancs, kar pomeni, da je pridelana iz čistega chardonnaya.

Oglejte si našo ponudbo

PENIN

Oglejte si našo ponudbo

VIN

OB 160 LETNICI RADGONSKIH GORIC JE NASTAL

Dom penine

V letu praznovanja 160-letnice Zlate radgonske penine smo odprli nove turistične prostore in jih poimenovali DOM PENINE. V Domu penine ste vedno dobrodošli, sami ali v družbi. Doživite ga v vsej njegovi lepoti in postanite del edinstvene zgodbe.

Kontaktne številke

info@radgonske-gorice.si

+386 (0)2 564 85 10

Cvetka Črepnjak
tajnistvo@radgonske-gorice.si

+386 (0)2 564 85 13

SHOP@RADGONSKE-GORICE.SI

+ 386 (0)2 564 85 50

Kaja Španbauer
prodaja@radgonske-gorice.si

+386 (0)2 564 85 33

Vodja turizma:
MARTINA.FICKO@RADGONSKE-GORICE.SI
PRODAJALNA@RADGONSKE-GORICE.SI

+386 (0)2 564 85 51

Andreja Novak
andreja.novak@radgonske-gorice.si

+386 (0)2 564 85 18

Filip Babli
filip.babli@radgonske-gorice.si

+385 (0)99 812 71 67

Tajništvo (Računovodstvo i administracija): Svetlana Borota

+381 64 1042 130

Goran Mioković (direktor)

+381 64 1042 131

Damjan Milutinović (supervisor-pomoćnik direktora)

+381 64 8257 957