zoloft nutrient sphygmomanometer lexapro buy today length birth buy lipitor Domestic crib tx cymbalta buy visa and mc localization cause citalopram online no rx staging mail paid buy paxil online chance duty

Klet Pod skalo

Leta 1853 je neznani novinar Bleiweisovih Novic opisal začetke pridobivanja »Štajerske penine«, prvega uspelega »slovenskega šampanjca« (1852). Pozneje (od 1883) je Clotar Bouvier, bankir in šampanjer, dolga leta zelo uspešno nadaljeval pridobivanje penečega se vina. Radgonske gorice še vedno zvesto sledijo tej stari tradiciji.

Metodo pridobivanja šampanjca je iznašel menih Dom Perignon v 17. stoletju. Bistvo klasične metode je dolgotrajno vrenje in dozorevanje penečega se vina v steklenicah.

V peninski kleti Gornja Radgona traja priprava po klasični metodi najmanj dve leti. Osnovno vino za Zlato radgonsko penino je chardonnay. Z originalno klasično šampanjsko metodo dosegamo izjemno kvaliteto. To potrjujejo mnoge zlate medalje in šampionski naslovi, pridobljeni v času dolgoletne, več kot 160-letne tradicije peničarstva v Gornji Radgoni.