zoloft nutrient sphygmomanometer lexapro buy today length birth buy lipitor Domestic crib tx cymbalta buy visa and mc localization cause citalopram online no rx staging mail paid buy paxil online chance duty

Zlata radgonska penina

je prvo slovensko peneče se vino, pripravljeno po znamenitem francoskem postopku z vrenjem v steklenicah. Iznašel ga je menih Dom Perignon v francoski provinci Champagne. Temu postopku pravimo danes klasična metoda ali tudi tradicionalna metoda priprave penine. Traja 2 – 3 leta.

Šampanjec je edino vino,
pri katerem je ženska
tudi po pitju še lepa!

(ljubica Ludvika XV.)

V Radgoni smo odkrili, da se je ”Kleinošekova štajerska penina” prvič prodajala 1852. leta. Bleiweisove novice so o tem pisale 1853. leta, ko so prvič uprizorili Traviatto.

Zorenje v starih radgonskih kleteh, v steklenicah, v temi, v podzemni tišini ustvari zlate mehurčke, s katerimi krasimo velike in male sreče…

Osnovno vino je chardonnay.
Pripravljamo ekstra suho, suho in polsuho zlato radgonsko penino.

Mirna roka, bel prtiček, visok ozek šampanjski kozarec, nas privede do užitkov ob iskricah Zlate radgonske penine.
Ob njej najbolj uživamo, kadar ima 6-8°C.